Wat wij doen

De Vonkjes


In deze voorstelling neemt het VLAM saxofoonkwartet de kinderen mee in een muzikale ontdekkingstocht, waarbij de saxofoon uitvoerig aan bod komt. Door middel van muziek en spel leren de kinderen gaandeweg over de verschillende muziekstijlen, waarbij uiteindelijk toegewerkt wordt naar een stuk om met zijn allen uit te voeren. De dames van het VLAM saxofoonkwartet hebben allemaal veel ervaring met het lesgeven, zowel aan grote groepen als individueel. Ze willen graag het enthousiasme overbrengen en laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken! Kortom, een heleboel gezelligheid en plezier!

In vuur en VLAM


Het VLAM saxofoonkwartet heeft al jaren ervaring met het spelen in een orkest, waardoor ze het reilen en zeilen van een orkest door en door kennen! In dit pakket is het mogelijk om als orkest samen met het VLAM saxofoonkwartet een volledig concert te verzorgen. Er kan worden afgewisseld tussen het orkest en het kwartet, en er is ook een mogelijkheid om een stuk samen te spelen. Bovendien is er de mogelijkheid om met de saxofoonsectie van het orkest een workshop te volgen, waar onder andere het samenspel aan bod komt. Het VLAM saxofoonkwartet laat de enorme veelzijdigheid horen wat een saxofoonkwartet te bieden heeft, iets wat veel mensen niet zullen verwachten! Door de gezelligheid en het enthousiasme is het een perfecte combinatie!

SAX on Fire


Ook al zijn de dames van het VLAM saxofoonkwartet klassiek geschoold, ze draaien hun hand niet om voor een jazzy programma! Met ervaring op Down the Rabbit Hole en Friejam weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen op ieder podium! In dit pakket laten ze horen dat een saxofoonkwartet uitermate geschikt is voor een lichte muziek programma, waarbij de saxofoon on fire is!

Dicht bij het vuur


Met dit programma blijft het VLAM saxofoonkwartet heel dicht bij haarzelf. Het ijzeren saxofoonkwartet repertoire, nieuwere muziek, alles komt voorbij in dit programma. VLAM verwarmt iedere ruimte met de warme klanken van de saxofoon!